listentojtt@gmail.com (06 81352638)

Natuurkunde in animatie (2020)

Voor het vak Lab Next heb ik onderzoek gedaan naar manieren waarop je natuurkunde kan gebruiken om realistische animaties te kunnen maken. Als experiment heb ik 4 van de principes van Alejandro Garcia in zijn artikel op Animation Island gebruikt. Per principe heb ik twee kleine animaties gemaakt: eentje waarbij ik geen theorie toe pas, en eentje waarbij ik dat wel doe. Vervolgens heb ik een enquête uitgezet waarbij ik mensen vroeg welke ze correcter vonden voelen en waarom. Deze enquête is door 80 mensen ingevuld.

Bij de eerste animatie koos 90,2% de ‘juiste’ animatie, bij de tweede animatie 95,1%, bij de derde 79% en bij de laatste 41,9%. Dit gaf mij informatie over het gevoel over natuurkunde maar ook over hoe goed de animaties waren. De laatste was achteraf gezien bijvoorbeeld niet zo goed.

Conclusie: ongeacht of mensen veel weten over natuurkunde of niet, kunnen mensen aanvoelen als een animatie niet klopt. Daarom is het als animator belangrijk om je tot op zekere hoogte te verdiepen in de natuurkunde van animatie.