listentojtt@gmail.com (06 81352638)

Online Bubbels (2021)

Na mijn afstuderen ben ik een animatie cursus gaan volgen bij de Keyframe Animatie Studio in Utrecht. Hier heb ik na mijn introductie opdracht (de profiel animatie in de vorige post) een paar weken gewerkt aan de volgende opdracht:

Maak een uitleg animatie video over Online Algoritmes. Het doel van de animatie is bewustwording dat er een online bubbel is en dat wat jij ziet anders is dan anderen. De doelgroep van de animatie is volwassenen van 40+ en het mag anderhalve minuut duren.

Ik ben begonnen aan deze opdracht door het doen van onderzoek naar het fenomeen, en een concept bedacht voor de video. Vervolgens ben ik een script gaan schrijven en deze in laten spreken. Daarna ging ik kiezen met wat voor tekenstijl ik wilde gaan werken en ben ik alle artwork gaan maken voor de animatie. Tot slot ben ik de video gaan animeren en van sound effects gaan voorzien. Het eindresultaat is hier beneden te bekijken. 

Ik heb ontzettend veel geleerd over de wereld van animatie tijdens deze cursus bij Keyframe en heb het hier enorm naar mijn zin gehad.