listentojtt@gmail.com (06 81352638)

Profiel Animatie (2021)

Na mijn afstuderen ben ik een animatie cursus gaan volgen bij de Keyframe Animatie Studio in Utrecht. Om een beeld te krijgen van mijn niveau heb ik de volgende introductie opdracht gekregen:

Maak een animatie van 15 seconden die je telkens opnieuw kan afspelen (de animatie moet loopen). Dit in de Flat Design tekenstijl.

Ik heb vier dagen gekregen voor het maken van deze opdracht (zonder hulp of feedback), vervolgens heb ik nog 2 dagen gekregen voor het verwerken van de feedback na de presentatie.

Vanwege de korte tijd ben ik gelijk gaan nadenken over concepten en besloten om een animatie te maken van dingen die ik graag doe en waar ik graag meer over wil leren. Na een korte conceptfase ben ik snel begonnen met de stijl bestuderen en tutorials volgen. Vervolgens heb ik een storyboard gemaakt en ben ik aan de slag gegaan. Het eindproduct is hier beneden te bekijken. Aan de hand van het proces en eindproduct van deze opdracht is gekeken wat fijn is voor mij om tijdens de cursus te leren, en is de basis geweest voor de Online Bubbels opdracht (volgende post).